Articles and news

tørret træ Vs grønt Træ

grønt Træ og tørret træ har begge deres fordele og ulemper, i denne vejledning tager vi dig igennem, hvornår du skal bruge tørret træ og grønt Træ.

for at forstå det bedste træ, der skal bruges til dit projekt, skal du først forstå, hvad hver type træ er, og derefter hvilket er det bedste træ til dit projekt.

grønt Træ

grønt træ refererer til træ, der for nylig er blevet skåret ned og ikke har haft mulighed for at krydre. Krydderier refererer til tørringen på den indre fugt, der er i træet. Grønt træ anses for at have et 100% fugtindhold i forhold til lufttørret eller krydret træ.

tørret træ

for at opnå et træprodukt, der har mindre end 20% fugtindhold, skal det krydres eller tørres. Der er to processer, der bruges til at gøre dette, den ene er lufttørring, og den anden er ovntørret.

lufttørret træ

lufttørret træ er temmelig selvforklarende, det er træ, der er blevet efterladt til at tørre i luften, i modsætning til at anvende varme til at tørre det. Det er den mere traditionelle metode til tørring af træ og giver træet lidt mere fleksibilitet.

ovntørret træ

ovntørret træ er træ, der saves, anbringes i en ovn og tørres ved hjælp af varme luftstrømme. Ovntørring er en betydeligt hurtigere proces til traditionel lufttørring. Denne metode producerer et meget hårdere produkt, der normalt er forbeholdt byggebranchen.

så hvilket træ skal jeg bruge?

som vi har sagt ovenfor, skal de forskellige træsorter bruges i overensstemmelse hermed afhængigt af, hvad projektet er, du arbejder på. Nedenfor har vi givet nogle typiske anvendelser til grønt og tørret træ, så du kan træffe den rigtige beslutning til dit næste projekt:

grønt Træ

grønt træs 100% fugtindhold betyder, at det er fleksibelt og blødt, hvilket gør det meget sjovt at arbejde med på drejebænken, da det er meget venligt på mejslen. Du skal dog huske på, at jo grønnere træet er, desto mere sandsynligt er det at kæde eller endda knække, når fugtigheden tørrer.

til bygge-og møbelprojekter er grønt Træ bestemt ikke det bedste valg. Den ustabile karakter af træ tørring naturligt kan fordreje og endda bryde den strukturelle integritet af bygningen. Vi ville bo godt fri af grønt træ til møbler og byggeprojekter, medmindre du er avanceret og går til en bestemt nødstedte udseende.

grønt træs fugtindhold gør det også til det værste valg til brænding. Ikke kun afgiver fugtigheden i træet mindre varme end tørret træ, men det kan også medføre, at creosot oprettes som et biprodukt af fugtfordampning. Creosotaflejringer i skorstensrør kan føre til skorstensbrande under de rette forhold.

lufttørret træ

lufttørret træ indeholder meget mindre fugt end grønt Træ, men lidt mere end den hurtigere og mere aggressive metode til ovntørring. Det er dette latente fugtindhold, der gør det lidt lettere at arbejde med end det ovntørrede alternativ. Lufttørret træ er et solidt, stabilt medium til byggeprojekter som møbler, da det er let at arbejde med og ikke gennemgår ovnprocessen, hvilket kan forårsage skader på træet.

lufttørret træ er et meget bedre alternativ til grønt træ, når det kommer til brændstof. Den lange forvitringsproces hjælper med at fjerne fugt og andre elementer, hvilket gør det til et meget mere effektivt og sikkert brændstof.

ovntørret træ

ovntørret træ er industristandarden for byggeri. Det er det mest konsistente og stabile produkt, der tilbydes efter tørringsprocessen.

mindre træbearbejdningsprojekter, såsom med Mejsler eller på drejebænken, kan overveje at bruge lufttørret træ, da ovntørret træ kan være utilgivende og hårdt på Værktøjer.

ovntørret træ giver den mest effektive forbrænding til brændstof, det brænder næsten 100% varmeeffektivitet.

for at opsummere…

  • grønt træ bør kun virkelig bruges, hvis du forsøger at få et bestemt udseende eller praktiserer dine træbearbejdningsteknikker og sjældent bruges til brændstof og strukturelle projekter.
  • lufttørret træ kan bruges til byggeri og er en god brænder, det er mere tilgivende på værktøjer end ovntørret træ, så det kan bruges til træbearbejdningsprojekter.
  • ovntørret træ er vejen til konstruktion og brændstof, selvom det kan være utilgivende på værktøjer, så du skal være forsigtig, når du bruger det.

over til dig

hvis du har et projekt og spekulerer på, hvilket træ eller træ du skal bruge, er du velkommen til at komme i kontakteller send os en linje på Facebook eller Kvidre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.