Articles and news

‘Mørk markedsføring’ udgør mulighed, tilskynder til bekymring

 Photonics Media

Sponsor

'Mørk Marketing' udgør mulighed, ansporer bekymring

det er nemt at holde sig til traditionelle forretninger og reklamekampagner, der i årevis har givet effektive resultater. Forretningen med markedsføring og reklame ændrer sig til at omfatte nye ruter, der afspejler nutidens stadig mere forbundne verden. At tage risikoen for at omgå traditionel markedsføring og reklame kan være skræmmende, så det er vigtigt at forstå utraditionelle tilgange.
Mørk markedsføring — også kaldet skjult markedsføring — udvikler sig, og det er at få blandede anmeldelser af marketingfolk. Som defineret af Hiep Nguyen, en IKT-forretningsanalytiker, er denne taktik “begrebet brandopbygning og efterspørgselsskabelse gennem stort set “usynlige” … og uregulerede medier.”Annoncerne og indholdet er ikke åbenlyse, men snarere ret subtile.
“Mørk markedsføring kommunikerer gennem veje, hvor forbrugeren får beskeden, men faktisk ikke kan se annoncøren,” ifølge marketing informationskilde BrandSynario. I mørk markedsføring fokuserer annoncer mere på et produkt eller en tjeneste end firmanavnet og mærket. Målgrupperne modtager kun fragmenter af meget specifik, personlig, målrettet information, som marketingfolk håber vil være fængslende nok til at få potentielle forbrugere til at søge mere information.
sociale medier som Facebook er blevet stærke platforme for mørke marketinginitiativer. Disse forretninger giver virksomheder mulighed for at placere annoncer på sider eller konti, der når ud til specifikke målgrupper for potentielle forbrugere, i stedet for generelle, blanke kampagner, der ikke appellerer til alle. Dette er muligt takket være brugerdata indsamlet af stikkontakten. Sådanne oplysninger tilbydes frit af brugere via deres sociale medieprofiler og indlæg, de deler; det inkluderer placeringer (geo-målretning), interesser og karakteristiske gruppesider, de besøger.
“disse teknikker er udviklet for at forbedre kundeoplevelsen,” ifølge Nate Brooks, en indholdsmarkedsføringsassistent hos markedsstrateg BrandTotal. “De giver brugerne mulighed for at gå i gang med en specielt skræddersyet digital rejse, hver gang de går online.”
Mørk markedsføring bruges også på utraditionelle måder inden for Videospil, Film og TV-reklame. Virksomheder betaler for at præsentere deres produkter i tv-programmer, film og onlinespil. For eksempel giver et tegn, der bruger en Apple-bærbar computer i en film, subtilt det firma med brandeksponering. Tegn i et tv-program iført specifikke sko tillader produktfremme uden faktisk at nævne mærket eller virksomheden højt. Lignende ordninger bruges i videospil.
omvendt kan Mørk markedsføring føre til negative resultater. Blandt dem: lidt-til-ingen brand eksponering. Mørkt marketingindhold kan være spændende, men potentielt for tvetydigt. Vag kontakt kan gå glip af mærket, eller annoncer kan ende som spam, fordi deres oprindelse ikke er kendt. Og jo mere målrettet kampagnen er, jo mere foruroligende kan det være for målgruppen, da det kan vække Frygt for “Big Brother” – overvågning.
manglende gennemsigtighed i mørk markedsføring er et andet problem, bemærker Brooks i mørk markedsføring: hvad det er, og hvordan man belyser mørket. Virksomheder kan ikke overvåge deres konkurrence. De har ingen måde at få en fuld fornemmelse af konkurrenternes strategier, hvem og hvor de målretter mod, og hvor indsatsen placeres.
“marketingfolk er tilbage i mørket,” ifølge oplysninger fra BrandTotal. “På den ene side er de blinde for konkurrencens trusler, og på den anden side går de glip af de bedste markedsføringsmuligheder.”

Sponsor

seneste fra PHOTONICS MEDIA

  • teoretisk opdagelse skinner fotoner i nyt lys Dec 29, 2021
  • Dual-bølgelængde metode hjælper plast reparation selv Dec 29, 2021
  • holografisk kamera Peers gennem tåge, rundt om hjørner Dec 28, 2021
  • Psikvantum, 28. december 2021
  • data hacks demonstrerer netværks behov for optisk beskyttelse Dec 27, 2021
  • strækbare halvledere registrerer ultralav lys Dec 27, 2021
  • Fotonik nyheder: Uge i korte træk: 12/24/21 Dec 24, 2021
  • probabilistisk programmerede systemer se mere som mennesker gør Dec 24, 2021

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.