Articles and news

Lhasa Apso

Lhasa Apso er en tusind år gammel race fra Himalaya-bjergene, hvor den blev oprettet for at beskytte isolerede paladser og klostre.

Temperament

glad, selvsikker og klovnagtig, Lhasa Apso er en lille, hårdfør hund med en lang, luksuriøs frakke. Tro mod sine sentinelrødder har denne race intelligens, akut hørelse og et instinkt til at skelne venner fra fremmede.
Lhasa Apsos trives med voksne og større børn. De nyder daglige gåture og klarer sig bedst med positiv træning.

egenskaber

Lhasa Apso er en ikke-sportslig race, der er kendetegnet ved en fabelagtig gulvlængde frakke, der bæres adskilt ned i midten og draper kroppen på begge sider. Hans hale, med sin plume af langt, luksuriøst hår, krøller sig over ryggen.

levetid

12 til 15 år

farver

Lhasa Apso ‘ s frakke kan være en af flere solide farver, såsom hvid, creme, grip, rød eller solbrun. Det kan også være en sort og tan kombination.

Shedding

Lhasa Apsos er sjældne shedders, men deres lange hår kræver mere involveret pleje. Ejere kan holde deres hunds hår langt eller vælge en hvalpeskæring.
Lhasas med en hvalpeskæring skal børstes to til tre gange om ugen og bades mellem besøg hos groomer. Lhasas med langt hår skal være på samme børsteplan og bades hver anden uge.

sundhed

Lhasa Apso er generelt hårdfør og sund. Racens mest alvorlige helbredsproblem er arvelig nyredysfunktion; men takket være ansvarlig avl er chancerne for, at en kyndig opdrætter placerer en ramt hvalp i et hjem, meget slanke.

bedste hundefoder til Lhasa Apso hunde & hvalpe

Lhasa Apsos kan finde den specialiserede ernæring og mindre kibble af en lille race hundemad gavnlig. For Lhasa Apsos, der har brug for hjælp til vægtkontrol, overveje en sund vægt formel.
Lhasa Apso hvalpe bør spise en lille race hvalpefoder til deres første leveår for at hjælpe med deres vækst og udvikling.

historie

Lhasa Apso er en gammel race—for tusind år siden tjente disse små, kongelige hunde som sentineller ved paladser og buddhistiske klostre højt i Himalaya-bjergene. Lhasa er navnet på Tibets hovedstad.
i århundreder har denne race haft forbindelse til Dalai Lama. Faktisk hjalp den fjortende Dalai Lama selv med at bringe racen til USA, da han gav amerikanske Charles Suydam skære to Lhasa Apsos som gave.
Lhasa Apso blev optaget i American Kennel Club (AKC) i 1935.

fakta

  • det oprindelige navn på Lhasa Apso var Abso Send Kye, hvilket betyder “Bark Lion Sentinel Dog.”
  • i Tibet bevogtede Lhasa Apsos boliger på indersiden, og mastiffer tjente som udendørs vagter.
  • kendte ejere af Lhasa Apsos inkluderer Liberace, Elisabeth Taylor, Kurt Vonnegut, Ellen DeGeneres, Jane Lynch og Stefani.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.