Articles and news

Hvordan Vores 6 Måned Rundt Om I Verden Tur Ændret Vores Liv (+Tips!)

overvejer en 6 måned rundt om i verden tur snart? Vi har været der!

jeg offentliggjorde oprindeligt dette blogindlæg i begyndelsen af 2016, på grund af at starte det, vi så troede at være et 6 måneders eventyr, der ville se os backpacking dele af Europa, Sydøstasien og Sydamerika.

hurtigt frem 5 år, og det viser sig, at 6 måneders backpacking verden forvandlet til en fuldtidsrejse livsstil, der har spændt næsten 50 lande og tælle, helt omforme vores liv undervejs.

vores rejser har virkelig været ud over vores vildeste drømme: beslutningen om at gå på backpacking i 6 måneder førte til sidst til, at vi camperede i Sahara, lærte at dykke i Thailand, klatrede på en vulkan i Guatemala, rejste over land fra Panama, besøgte de fleste europæiske lande, road tripping på flere kontinenter og tilbragte en måned eller mere med at basere os i byer så forskellige som Rom, Istanbul og Kapstaden.

for eftertiden (og okay, primært for min egen nostalgi), har jeg gemt vores oprindelige indlæg, der annoncerer vores hensigt om at gå backpacking her, komplet med al den spænding, nerver og forventning, der bløder igennem det.

mod slutningen af dette indlæg vil jeg dog dele lidt mere om, hvor vi er nu–samt et par vigtige ting, vi ville have gjort anderledes, hvis vi i 2016 vidste, hvad vi ved nu.

kate storm og jeremy storm med to elefanter badning dem i thailand, når backpacking verden

nogle links i dette indlæg kan være tilknyttede links. Hvis du foretager et køb via et af disse links, kan vi tjene en lille provision uden ekstra omkostninger for dig. Se vores oplysningspolitik for flere detaljer.
kate storm og jeremy storm med to elefanter, der bader dem i thailand, når de Backpacker verden

vores 6 måneds TURMEDDELELSE

jeg har skrevet og slettet og omskrevet åbningsafsnittet i dette indlæg mindst et dusin gange. Det ser ud til, at ordene bare ikke kommer ud lige om dette emne, men jeg er så klar til at have dem derude, at jeg bare bliver nødt til at nøjes med passende.

Jeremy og jeg forlader i maj for en 6 måned rundt om i verden tur. I internetverdenen er dette ikke en big deal. I vores verden er det en enorm omvæltning af hele vores liv og alt, hvad vi troede, de ville være på dette tidspunkt, og det er et episk eventyr.

i midten af 2015, vi befandt os voksende mere og mere utilfredshed: med vores job, med det smukke hus, vi havde købt mindre end et år før, med vores by, med hele 8-til-5, dobbelt-indkomst, dobbelt-pendler, tilbringe-helgen-inddrive-fra-den-arbejde-uge-mens-også-klemme-i-alt-din-gøremål liv.

vi havde allerede diskuteret og besluttet, at vi ville arbejde hen imod tidlig økonomisk uafhængighed fra lønsedler hver anden uge (Jeg ved, denne tur bevæger sig ikke nøjagtigt det mål fremad, men hej–vi er ikke perfekte).

stadig, selvom: det var en lang, lang vej væk. Flere (for nu teoretiske) børn væk. En masse grå hår væk. Og måde, alt for mange overbelastede pendler væk.

 Kate Storm og Jeremy Storm snurrer sammen på en strand i Tayrona National Park Colombia. Sørg for at medbringe solbriller og en kjole

Kate Storm og Jeremy Storm snurrer sammen på en strand i Tayrona National Park Colombia. Sørg for at medbringe solbriller og en kjole

vi havde brug for ud. Vi havde brug for væk. Vi havde brug for en helt ny livsstil. Vi havde brug for (og ja, det er forhåbentlig den corniest linje, jeg nogensinde vil skrive), en flugtklausul fra kontrakten, vi tilsyneladende underskrev med suburban, corporate America.

derfra begyndte vi at diskutere alvorligt: hvis vi skulle redesigne vores liv, Hvordan ville de se ud? Børn var et stort tema for fremtiden, men vi vidste, at det ikke var en vej, vi havde travlt med.

nedskæring var en stor: hvad i verden tænkte vi på at købe et 2600 kvadratfod hus på et lille parti, der fik os til at føle, at vi druknede i rummet inde og klaustrofobisk udenfor? Helt seriøst, denne beslutning føles nu fuldstændig sindssyg.

at flytte væk fra San Antonio var også en gentagen ide–da vi flyttede der lige efter Jeremy dimitterede college, blev vi enige om at give det to år. Vi elsker maden (morgenmad tacos, og kolaches er alle stykker af himlen), men byen føler og tung trafik var ikke for os.

(opdatering fra 2021: det viser sig, at vi absolut elsker byer, jo større og mere komplekse jo bedre. Vi kan bare ikke lide at pendle i dem eller bo i bilafhængige kvarterer!).

Kate Storm i en rød kjole sidder på en bro foran Arno med Ponte Vecchio synlig i baggrunden-sørg for at opsøge denne visning i løbet af dine 2 dage i Florence Italien

Kate Storm i en rød kjole sidder på en bro foran Arno med Ponte Vecchio synlig i baggrunden-sørg for at opsøge denne visning i løbet af din 2 dage i Florence Italien

oven i købet, selvfølgelig, var vores store, tilsyneladende uopnåelige drøm: rejse. Langsigtet rejse, den slags med en envejs flybillet og masser af tid til at vandre som vi vil. Den type rejse, der fulgte med en løs rejseplan, og evnen til at lave planer og beslutninger undervejs.

ved at tilføje alt dette brostensbelagte vi den vage ide om en plan: da vi vidste, at vi ønskede at forlade San Antonio, ville vi sælge vores hus.

hvis vi antager, at det gik godt, ville vi drage fordel af denne overgangsperiode og rejse på en rundtur i verden i 6 måneder.

efter at have pakket det op, ville vi vende hjem og beslutte vores næste kapitel. At flytte tilbage til vores hjemby er på listen, men ærligt talt, vi er lidt pistol genert over at lave hardline forudsigelser om vores fremtid i øjeblikket.

Jeremy Storm springer ind i Playa del Carmen

Jeremy Storm hoppe ind i Playa del Carmen

efter alle de diskuterer og hvad-iffing, gør… godt, gør gik usædvanligt hurtigt. Vores hus var under kontrakt mindre end 2 måneder efter at have markedsført det.

vores første par destinationer (Spanien, Italien, Marokko) er skitseret, med flybilletter købt og nogle indkvartering arrangeret.

jeg har tredobbelt og firdoblet kontrolleret vores budget, og vi klemmer hver eneste øre, vi kan, ind i det, mens vi også holder vejret og håber, at pengene varer så længe vi håber, at de gør det.

nu forbereder vi, forbereder, forbereder–og venter (Åh, okay, og tager på en fantastisk 2 ugers biltur til Savannah, Charleston og Atlantic Beach, North Carolina).

Kate Storm i en sort kjole, der går væk fra kameraet langs Jones Steet i Savannah GA, med flere amerikanske flag hængende fra hjem på højre side af billedet

Kate Storm i en sort kjole, der går væk fra kameraet langs Jones Steet i Savannah GA, med flere amerikanske flag hængende fra hjem på højre side af billedet

hvad der faktisk skete på vores 6 Måned rundt om i verden tur

det tog mindre end en måned for vores omhyggeligt organiserede (Læs: obsessivt overplanlagt) 6 måned backpacking rejseplan for at svinge vildt ud af kurs.

næsten 5 år senere kan jeg stadig huske beslutningen, som den var i går: i stedet for dobbelt tilbage fra Den Blå by Chefchaouen, Marokko til Fes, hvor en forudbetalt Ryanair-flyvning var klar til at piske os til… Milano? Venedig? (Jeg kan ærligt ikke huske hvilken), besluttede vi at forlænge vores ophold i Chefchaouen en gang.

og derefter to gange.

efter næsten 2 uger i Marokko og næsten en måned med at rejse i et breakneck-tempo var vi allerede udmattede.

udsigten til den lange, varme, ujævn bustur tilbage var bare for utiltalende for ord.

 Sahara Desert Tour Marrakech, Marokko

Sahara Desert Tour Marrakech, Marokko

i stedet satte vi os fast i Chefchaouen i et stykke tid, og satte derefter kursen mod Tanger og hoppede en færge tilbage til Spanien, hvor vi straks blev forelsket i både byen Tarifa og glæden ved at rejse spontant.

og, sikker på, vi mistede en af vores betalingskort i Tarifa, kun tog omkring 10 billeder af hele vores uges lange ophold der, og en af mine klareste minder fra vores ophold er glæde ved at finde en gammel El Paso taco kit i købmanden (vores hjemve til Tekstmeks aldrig gik væk), men den elektrificerende følelse af frihed og muligheder også sunket i løbet af vores tid i det sydlige Spanien.

her er hvordan vores 6 måneders tur endte med at se ud:

6 Måned rundt om i verden rejseplan

måned 1

Spanien (Madrid, Toledo, Tarifa), Italien (Rom, Lucca, Florence, Volterra, Pisa, Monterosso al Mare), Marokko (Marrakech, Erg Chebbi, Tinghir, Air Benhaddou, Fe, Chefchaouen).

Kate Storm i en sort sundress stående inde i Mercato Centrale, et must-see stop under din 2 dag Florence rejseplan

Kate Storm i en sort sundress stående inde i Mercato Centrale, et must-see stop under din 2 dages Florence rejseplan

måned 2

Spanien (Tarifa, Sevilla), Italien (Milano, Trieste), Slovenien (Piran, Mojstrana, Triglav National Park, Bled, Lake Bohinj, Ljubljana), Kroatien (Split)

måned 3

Kroatien (Split, Hvar, Dubrovnik), Bosnien-Hercegovina (Mostar, Sarajevo), Thailand (Bangkok, Koh Tao)

måned 4

Thailand (Bangkok, Koh Tao, Chiang Mai), Laos (Luang Prabang, Vang Vieng, Vientiane), Cambodja (Phnom Penh, Koh Rong)

kate storm jeremy storm foran et tempel i Angkor, Cambodja

kate storm jeremy storm foran et tempel i Angkor hvad Cambodja

måned 5

Cambodja (Koh Rong, Siem Reap)… og derefter USA.

Ja, Efter al den omhyggelige planlægning endte vi ikke kun med at rejse til Sydamerika i vores første seks måneder af rejsen (det ville faktisk ikke ende med at ske før begyndelsen af 2018, næsten 2 år ind i vores rejser, da vi tilbragte en måned i Colombia), men vi tog også en pause, før seks måneder var lige op.

det viser sig, at planlægning så langt ind i fremtiden ikke var vores stærke kulør–og det er det stadig ikke.

vi endte med at tilbringe et par måneder hjemme hos familien, og derefter et par dage efter Thanksgiving, boarding en flyvning til København, der ville ende med at blive til vores seks måneders eventyr af backpacking over land fra København til Bocas del Toro, Panama-som næsten bragte os til et års mærket af fuldtidsrejser.

hvordan vi trak de næste fire år og tæller er en historie for en anden dag (hint: denne rejseblog er en stor del af den og er nu vores eneste indtægtskilde), men vi endte med at forblive fuldt nomadiske indtil midten af 2020, da den globale krise endelig fik os til (midlertidigt) at hænge vores tasker op.

 Kate Storm og Jeremy Storm på Monte Alban-udforske masser af ruiner som dette er en af vores bedste tips til rejser til Portugal!

Kate Storm og Jeremy Storm på Monte Alban-udforske masser af ruiner som dette er en af vores bedste tips til rejser til Portugal!

hvad vi ville have gjort anderledes

samlet set er vi meget begejstrede for, hvordan vores beslutning om at gå på backpacking i 6 måneder viste sig–men ser tilbage, her er hvad jeg ville fortælle vores ambitiøse, midten af tyverne selv, før de kom i gang.

planlæg ikke for langt i forvejen.

det tog mindre end en måned for vores omhyggeligt planlagte 6 måneders rejseplan at flyve ud af vinduet.

i dag vil vi ikke anbefale at lægge penge ned på noget mere end et par uger i forvejen, medmindre det er en bucket list oplevelse, som du planlægger din tur rundt, som en festival.

vær åben for at ændre din rejseplan.

endte vi med ikke at komme rundt til en masse ting, vi planlagde at gøre på vores tur?

absolut–for eksempel har vi stadig ikke været i Malaysia, Ecuador eller Vietnam–men i stedet endte vi med en masse uforglemmelige oplevelser, der aldrig engang opstod for os, før vi begyndte at rejse, såsom dykning i Mohamed og jagter vandfald i Chiapas.

 sandstænger i Vilanculos

Sandbars i Vilanculos, Danmark

Slip af med mere, end du tror, du burde.

da vi solgte vores hus og slap af med de fleste af vores ejendele, blev vi absolut ikke af nok.

objektivt holdt vi ikke et ton, men at gå gennem kasserne år senere er det latterligt, hvad vi troede, vi havde brug for.

hvis du planlægger en åben tur, især hvis du betaler for opbevaring, skal du kun beholde det, der er nostalgisk eller helt praktisk.

kate storm står foran den blå moske, en af de bedste ting at gøre i istanbul Tyrkiet

kate storm stående foran den blå moske, en af de bedste ting at gøre i istanbul Tyrkiet

tag flere billeder, end du tror.

i løbet af de sidste 5 år er fotografering gået fra noget, vi bruger til at huske vores ture forbi til en del af vores forretning, og som sådan har vi en absurd mængde fotos… men ofte ikke dem, vi gerne vil have.

Tag billeder af sceneri, Ja, men sørg for at sætte dig selv i nogle af dem, også.

selvom du ikke kan lide, hvordan du ser på det tidspunkt, har årene en måde at blødgøre kanter på og gøre et foto, du var kritisk over for dig selv, til et uvurderligt øjebliksbillede af din lykke på det tidspunkt.

jeg ville også ønske, at vi havde flere fotos af tidsmæssige ting som travle markeder, restaurantmåltider og hunde og mennesker, vi mødte undervejs.

disse fotos virker ikke så værdifulde på det tidspunkt, men de har tendens til at vokse i sentimental værdi med årene på en måde, som standardbilleder ikke gør.

kate storm og jeremy storm på grand palace i bangkok under en 6 måned rundt om i verden backpacking tur
kate storm og jeremy storm på grand palace i bangkok under en 6 måned rundt om i verden backpacking tur

da dette billede først blev taget, kunne jeg ikke lide det, fordi det ikke viser skønheden i Grand Palace–men nu er det et af mine yndlingsbilleder af os i Thailand!

Køb et par souvenirs.

på grund af selve karakteren af backpacking verden i seks måneder, vi købte chokerende få souvenirs i løbet af vores første år i udlandet.

mens vi stadig betragter os selv som minimalister og ikke anbefaler at købe ting i hver destination, ville jeg ønske, at vi havde et par flere fysiske ting at huske vores eventyr ved.

vi har nøjagtigt to souvenirs fra vores første år: en udskåret elefant fra Thailand og en vase fra Nicaragua. Var de upraktiske at bære? Ja. Men vi værdsætter dem begge dybt.

kate storm og jeremy storm tager en selfie i antigua guatemala, når de rejser guatemala på et budget

kate storm og jeremy storm tager en selfie i antigua guatemala, når de rejser guatemala på et budget

siger ja mere end Nej.

bare et par måneder inde i vores 6 måned rundt om i verden tur, vi gik til Krka National Park i Kroatien.

på det tidspunkt kunne du svømme i vandfaldene der–men vi var trætte af en lang dag med rejser og kunne ikke lide ideen om at køre bussen tilbage til Split damp, så vi passerede.

Spol frem fem år, og du kan ikke længere svømme i vandfaldene.

jeg ville ønske, vi ville have sagt ja.

de fleste rejsende, der holder fast i det længe nok, har en anekdote eller to sådan–og bundlinjen er, med undtagelse af utroligt farlige ting, at folk fortryder at sige nej meget længere, end de fortryder at sige ja.

 Krka vs Plitvice, Krka eller Plitvice

Krka vs Plitvice, Krka eller Plitvice

Pak mindre end du tror.

Åh, hvordan vi agoniseret over vores pakkeliste!

fra tøj til rejseudstyr brugte vi uger på at kontrollere og dobbelttjekke, hvad vi havde brug for, forsøge at forudse, hvad vi ville have eller bære, og sørge for, at vi ikke ville løbe tør for noget.

ærligt, vi skulle have brugt omkring 10% af energien på det, end vi gjorde. Det er simpelthen ligegyldigt næsten så meget som mange rejsende, os inkluderet, tror det gør, før de modregne.

Kate Storm venter på et tog på en platform, som en del af en rejse Europa med tog eventyr i hele Europa

Kate Storm venter på et tog på en platform, som en del af en rejse Europa med tog eventyr i hele Europa

hold en journal.

i midten af 2017 begyndte jeg at holde en one Line A Day Journal, hvilket er en nem måde at tage snapshots af mine Dage og holde minderne friske.

jeg elsker det absolut, og ønsker desperat, at jeg havde ført en rejsedagbog af en slags i løbet af den første 6 måned rundt om i verdensturen.

på det tidspunkt troede jeg, at blogging ville være mere end nok skrivning, men det er simpelthen ikke det samme som noter, du kun holder for dig selv.

kate storm og jeremy storm foran den store pyramide

kate storm og jeremy storm foran store pyramide dims

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.