Articles and news

Hvordan holder stedsegrønne træer deres grønhed hele vinteren?

bladene tager kulsyre fra atmosfæren og bruger sollys som energikilde til at omdanne CO2 og vand, der optages af rødderne, til glukose for at give mad til planten; denne proces kaldes fotosyntese. Et kemikalie kaldet klorofyl hjælper med at få denne proces til at ske, og klorofyl er det, der giver blade deres grønne farve.

om vinteren er dagene for korte, og der er lidt sollys til effektiv fotosyntese. Bladene er også ret sarte og tilbøjelige til frostskader, så løvtræer vælger at kaste deres blade og forblive sovende indtil foråret. I modsætning hertil holder stedsegrønne træer de fleste af deres blade om vinteren. De har specielle blade, der er modstandsdygtige over for kulde og fugt tab. Nogle, som fyrretræer og graner, har lange tynde nåle. Andre, som holly, har brede blade med hårde, voksagtige overflader.

Evergreens kan fortsætte med at fotosyntetisere om vinteren, så længe de får nok vand, men reaktionerne forekommer langsommere ved koldere temperaturer. Men selv stedsegrønne blade er tilbøjelige til at skade, fra vejr eller insekter, og skal udskiftes over tid, men træet gør dette gradvist i intervaller, så træerne altid bevarer nok blade til at fortsætte med at fungere.

Frances vinder, bevaringsrådgiver, Skov Trust

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.