Articles and news

hvor skal man montere bindinger…

ja mand dette er et ret vanskeligt emne. Jeg har hørt så mange forskellige teorier og begreber, at det er stressende at tage en beslutning.

jeg har fundet et par gode kilder, især black diamond selv. (Kilde: Monteringstips. Vægt min.)

Tele: igen bliver tingene komplicerede med tele. Hvis du baserer alle ting ud af akkordcentret (eller et referencepunkt langs disse linjer), vil forskellige bagagerumslængder påvirke monteringspositionen og dens forhold til sideskæringen og den samlede længde. I BD-monteringsdiagrammet ser du, at vi opdeler det i tre samlede skalstørrelser og giver anbefalinger baseret på det. Den midterste 26-27, 5 er basislinjen, skift 5 mm fremad for 28,0 og op og 5 mm bagud for 25,5 og mindre. Dette holder et godt forhold mellem skiens balancepunkt og vigtigst af alt midtstøvlen i forhold til midten af sideskæringen. På BD støvler har vi den mid-boot markeret på selve skallen for at holde dette let, som er baseret på afstanden fra pin-line til hæl. Når du er i tvivl, skal du stole på, at det er din bedste mulighed at stille dette mærke op med mid-boot-mærket på ski, da moderne design har kastet de gamle standard tommelfingerregler ud af vinduet.

denne sidste sætning er nøglen for mig. Jeg synes, det er bedst ikke at bekymre sig for meget om præcis, hvor det bliver monteret. Hold dig til ovenstående retningslinjer, så vænner du dig til, uanset hvor du monterer bindingerne.

sørg også for at læse hele PDF-filen ovenfor, da det er en af de mest citerede kilder til, hvordan man monterer bindinger (alpine og tele) godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.